عملکرد فسفرپلیت به چه صورت است؟

سنسورها یکی از بهترین رادیوگرافی های موجود در بازار هستند ولی در چند سال اخیر دستگاهی به نام فسفرپلیت    توانسته محبوبیت در حد سنسور پیدا کند. عملکرد این دستگاه کاملا شبیه به ظهور عکس به روش های قدیمی در تاریکخانه است با این تفاوت که به جای فیلم از سنسور برای ظهور عکس استفاده می شود .بعد از تاباندن عکس ایکس به کریستال های فسفر این اشعه در این سنسورها ذخیره می شوند و سپس توسط لیزر سیستم خوانده و موجب به نمایش در امدن عکس گرفته شده می شوند.

اولین دلیل محبوبیت این دستگاه بین دندانپزشکان مقرون به صرفه بودن ان است از این جهت که سنسورهای فسفرپلیت ارزان هستند و ساختار انها به گونه ای است که بیمار را در معرض تابش حداقلی قرار می دهند و از این جهت خطری برای سلامت افراد در پی ندارند این مزیت های اولیه باعث همه گیر شدن این محصول در بین دندانپزشکان شد به گونه ای که افرادی که قبلا از سنسور RVG استفاده می کردند امروزه تمایل به خرید فسفرپلیت دارند

حال این سوال به جود می اید که فسفرپلیت    چگونه عکس را گرفته و انرا قابل نمایش می کند؟در این دستگاه اشعه ایکس دوبار تابیده می شود بار اولی که اشعه تابانده می شود به میزان دلخواه در واقع موجب نوشتن تصویر می شود یعنی عکس گرفته می شود و بار دومی که اشعه تابیده می شودان عکس گرفته شده را می خواند و در وقع این کار توسط Phosphor imager انجام میشود که وموجب به نمایش در امدن تصویر می شود. از نظر کاربری فسفرپلیت ها بسیار کاربری ساده تری نسبت به سنسور ها دارند و پلیت ها  نازکتر از فیلم هستند.

پلیت ها بعد از اینکه اشعه به انها تابیده شود بدون اینکه سیمی به انها وصل باشد به دستگاه پردازشگر منتقل می شوند و در واقع در این مرحله است که این دستگاه پردازشگر تصویر را به نمایش در می اورد ودندانپزشک می تواند وضعیت را مورد بررسی قرار دهد. پردازشگری که این کار را نجام می دهد در واقع یک اسکنر لیزری می باشد که با قرار دادن پلیت ها در داخل شکاف و یا درام کار پردازش شروع می شود و تصویر به نمایش در می اید.

 بعد از اینکه تصاویر گرفته شده توسط فسفرپلیت     قابل نمایش شدند از طریق فایل نرم افزاری قابل جابه جایی و یا ذخیره سازی هستند تا هر زمان که نیاز باشد دندانپزشک بتواند انرا مجدد مورد بررسی قرار دهد و یا در پروند بیمار برای همیشه ذخیره نگه دارد تا در زمان وم مجددا به ان مرجعه نماید. کلیه این کارها در زمانی کوتاه انجام می شود ولی با این حال سرعت سنسور بیشتر از فسفرپلیت است .در واقع نمی توان گفت که بین این دو دستگاه کدام یک بر دیگری ارجحیت دارند و بهتر هستند و هر دندانپزشکی در زمان خرید باید ببیند که کدام دستگاه نیازش را برطرف می کند همان را خریداری نماید .

 مزیت های زیادی برای فسفرپلیت وجود دارد که در ادامه به تعدای از انها خواهیم پرداخت:

  1. امکان اشتراک گذاری تصاویر گرفته شده وجود دارد
  2. سیستم وایرلس است وبیمار از این جهت بسیار راحت است و سیمی وجود ندارد که اورا اذیت کند
  3.  کم کردن هزینه ها به میزان چشمگیر
  4. کم بودن هزینه تعمیر و نگهداری این دستگاه
  5. کاربری اسان و یادگیری سریع کار با این دستگاه

اینها بخشی از مزایای فسفرپلیت    به شمار می ایند ولی با این حال نمی توان گفت  که این دستگاه برتر است زیرا برای هر دندانپزشکی اولویت هایی وجود دارد و همین اولویت ها مشخص می کند که RVG به کارش می اید و یا فسفرپلیت.درکل هر دندانپزشکی به راحتی می تواند با مراجعه به سایت های اینترنتی خرید تجهیزات دندانپزشکی مراجعه نمود و بهترین این محصولات را در این سایت ها پیدا کرد و خریداری نمود.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها