فسفرپلیت  در رقابت با RVG  تا چه حد موفق بوده است؟

در این مقاله قصد داریم به تکنولوژِی پیشرفته  فسفرپلیت   در صنعت پزشکی و دندانپزشکی بپردازیم و کارایی مهم این دستگاه را مورد بررسی قرار دهیم. همه شما عزیزان که حتی یکبار به دندانپزشک مراجعه کرده ایم نام این دستگاه را شنیده اید و به کارایی ان تا حدودی اشنایی دارید.همانطور که می دانید این دستگاه برای عکسبرداری از دهان و دندان در صنعت دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد و با ظهور خود در این صنعت تحولات عظیم و مفیدی را به وجود اورده.

هر دندانپزشکی برای تصمیم گیری درست و صحیح در درمان از بیمار خود می خواهد که به یکی از مراکز عکسبرداری مراجعه کند و یک عکس کامل از دهان خود تهیه نماید و برای او بیاورد تا بتواند از طریقه عکس گرفته شده تصمیم بگیرد و تدابیر لازم برای درمانبهتر را اتخاذ نماید.حال اینکه این عکس چگونه تهییه می شود مبحث مهم و جالب است که در ادامه این مقاله به ان خواهیم پرداخت.

دستگاه های عکسبرداری در ایران دو نوع هستند یکی دستگاه RVG  و دیگری  فسفرپلیت   است که دو نوع رایج هستند و اغلب مراکز عکسبرداری از این دو نوع دستگاه برا یعکسبرداری استفاده می کنند.حال اینکه این دو چه تفاوت هایی دارند موضوعی است که در ادامه به ان می پردازیم. در وحله اول موضوع مقرون به صرفه بودن از نظر عملکردی مطرح می شود که فسفرپلیت بسیار مقرون به صرفه تر است.علت ان هم قابلیت استفاده مجدد از پلیت هایی است که عکس ها بر روی ان ها چاپ می شوند البته در صورت عدم مخدوش شدن.

هزینه تعمیر و نگهداری ان نیز بهتر و به صرفه تر است و تا جا ی ممکن بهتر از مراکزی که تعداد بیمارانی که به انها مراجعه می کند زیاد است از این دستگاه تهیه و ااستفاده نمایند تا مجموعه هزینه های کمتری را متقبل شود.از نظر کیفیت تصویر این دو دستگاه را مورد بررسی قرار می دهیمباید به شما بگویم که در گذشته کیفیت تصویری که فسفرپلیت ارائه می داد اصلا خوب نبود و بعضا برخی از قسمت های تصویر را نا خوانا میکرد و در مقابل RVG کیفیت فوق العاده خوبی داشت ولی امروزه دیگر این موضوع صدق نمی کند و دستگاه های فسفرپلیت عرضه شده به بازار کیفیت های عالی دارند.

 فسفرپلیت   به جایی رسیده که از نظر کیفیت تصویر با RVG رقابت تنگاتنگی دارد.هر مرکز درمانی بر حسب نیاز خود هریکاز این دستگا ه ها را تهیه می نماید و از ان برای انجام کار خود کمک می گیرد.حال مساله مهم دیگری که مطرح استتولید این دستگاه در ایران است .ایا کشورما دست به تولید این تجهیزات زده است یا خیر؟

با عرض تاسف باید گفت که ما هنوز برندی از این دستگا ه ها را در داخل کشور نداریم که تولید داخل باشند و همه انها از سایر کشورها می ایند. در نگاه اول تکنولوژی تولید این تجهیزات بسیار سخت و پیجچیده بهنظر میرسد ولیدرباطن اینطور نیست با وجود جوانان توانمند و متخصصی که شاهد شگفتی افرینی انها در سایر کشورها هستیم دستیابی به هیچ تکنولوژی سخت و غیرممکن نخواهد بود و فقط نیاز به تلاش و پشتکار صد در صدی دارد تا بتوان به نتیجه دلخواه رسید.

 فسفرپلیت   با ورود خود به دنیای تجهیزات به قدری تحول عظیمی را ایجاد کرد که به صورت فراگیر شد و ابزاری مهم برایکار بسیار از دندانپزشک قرار گرفت و امروزه شاهد ان هستیم که هیچ دندانپزشکی اقدام به جراحی یا هر عمل درمانی دیگر نمی کند تا عکس را مشاهده نکند و مطمئن از کاری که می خواهد بکند نشود. امید است تا همت تولیدکنندگان ما چندین برابر شود و دستس در تولید این دستگاه نیز ببرند و کشور را از نیازمندی به واردات از کشورهای دیگر بی نیاز نماید.

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها